JAGUAR E-TYPE 4.2 SERIES 2 FHC

JAGUAR E-TYPE 4.2 SERIES 2 FHC

Prijs € 79.950,00 Bouwjaar 03-1976 Kilometerstand 68.594 km Brandstof Benzine Transmissie Handgeschakeld Kleur Opalescent Dark Green Interieur Dark-Green Leather Motor 4.2 Straight Six Btw/Marge Marge
Meer informatie

'SEXY'

'Top Conditie'

De Jaguar E-type (ook wel Jaguar XK-E) wordt door velen begeerd en aanbeden. Jaguar Cars heeft van dit iconische model 3 generaties gebouwd, Series 1, Series 2 en Series 3.

Wij hebben in ons aanbod mogen opnemen een onvervalste en inmiddels zeldzame Jaguar E-type 4.2 ‘Series 2’ Fixed-Head Coupe (FHC). Deze E-type is als een ‘tijdmachine’ gekoesterd en heeft diverse technische en optische verbeteringen ondergaan, onderstaand een opsomming van de door de tijd uitgevoerde werkzaamheden;

  • Complete motorrevisie (bewijs aanwezig)
  • Revisie carburateurs
  • Revisie versnellingsbak
  • Revisie achterbrug
  • Complete revisie remsysteem
  • Diverse plaatwerk (laatste check in 2019 waarbij alle kokers, holle ruimtes, wielkasten en bodemplaat zijn geïnspecteerd en voorzien van een waxoyl behandeling).
  • Lakwerk opnieuw gespoten
  • Interieur: geheel origineel maar door professional aangepakt met nieuwe stoffen delen

De carrosserie is geheel roestvrij en de originele “opalescent dark green” kleur is gecombineerd met een prachtig groen interieur. Deze Jaguar E-type is in het bezit van de 2e Nederlandse eigenaar die de Jaguar in 2017 heeft gekocht. De eerste Nederlandse eigenaar importeerde de auto in 1976 van de eerste Amerikaanse eigenaar. De huidige eigenaar heeft twee niet-originele aanpassingen gedaan: elektronische ontsteking en het plaatsen van zogenaamde “Jaguar-approved covered headlights”. Beide aanpassingen zijn een aanwinst voor de auto maar ook eenvoudig ongedaan te maken. Originele onderdelen daarvoor zijn aanwezig.

Er kan niet anders geconcludeerd worden dan dat dit exemplaar in een uitstekende conditie verkeert. De service-geschiedenis van de afgelopen jaren is bekend en met behulp van diverse facturen en foto’s gedocumenteerd.

Deze fijne Jaguar E-type wordt aangedreven door de prachtige 4,2 liter Jaguar straight-six motor, een soepele en krachtige motor met een vrij economisch brandstofverbruik. De auto wordt geleverd met alle originele boeken en papieren, de originele werkplaats handleiding, smeerkaart en overige memorabilia.

Van de 78.733 wereldwijd geproduceerde Jaguar E-type modellen zijn er 9.548 Fixed-Head Coupe (FHC) Series 2 gemaakt. Wij durven met recht te stellen dat er momenteel geen beter exemplaar te vinden is!

Mocht u deze prachtige auto willen komen bezichtigen gaarne dan wel even bellen van tevoren want wij werken alleen op afspraak!